Skapa smartaste skötplatsen

Gör skötplatsen till en mysig, praktisk och säker plats. Där kommer både bebisen och du som föräldrar tillbringa mycket tid!
Gör det bekvämt för bebisen Om bebisen får ligga direkt på en plastig dyna är det enkelt att hålla rent, bara att torka av. Men det är inte speciellt mysigt för bebisen och med en skönare skötbädd kommer bebisen vara nöjdare och vilja ligga där längre. Du kan till exempel på ett mjukt överdrag eller en mjuk handduk, en kudde och sedan skyddar du underlaget mot kiss och bajs med tvättservetter eller små handdukar under bebisens rumpa.

Passa på att umgås När bebisen har det mysigt kan du passa på att umgås med bebisen. Massera, smörja in, prata och sjung!

Gör det roligt för bebisen Fixa något som är kul att titta på vid skötplastsen. Det kan vara en fin babymobil eller en bild med fina färger. Jag har satt upp klistermärken intill skötplatsen. Jag har då lagt till klistermärken eftersom för att det ska passa bebisens ålder och vara något nytt. De minsta bebisarna gillar starka färger och ju större barnet bli desto mer uppskattar de detaljer. Välj gärna ett motiv som går lätt att prata och fråga om. ”Var är katten? Där är katten”, ”Hur låter katten då? Katten låter mjau!”, ”Vad leker katten med? Katten leker med bollen”, osv.

Förbered skötplatsen kvällen innan Efter varje blöjbyte se till att det är ordning och reda på skötplatsen. Ibland är det bråttom när du kommer till skötplatsen med en liten bebis där blöjan läcker! Vid sista bytet innan läggning är det smart att fylla på blöjor, våtservetter och byta underlägg.

Bästa prylarna till skötplatsen

  • Fisventilen Windy
  • Snorsug
  • Barnolja
  • Inotyolsalva
  • Våtservetter

Förvara bebiskläderna nära skötbordet Gör utrymme för bebisens kläder intill skötbordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.