Påskäggsjakt

Tänkte dela med mig av vad Påskharen och busiga Raffe räv hittade på när det var dags för påskägg till kidsen hemma hos oss!

Hej! Påskharen här. Glad påsk! Följ pilarna till påskäggen jag lämnat till er. Hoppas att det ska smaka!

He he he! Räven Raffe här. Åh mums vilka härliga påskägg! Dessa ska jag gömma i min lya och äta upp i kväll. Glad påsk till mig! He he he! Ni ska få en chans att få äggen, men då måste ni hitta dem först!  

(Här ligger också lite godispapper som Raffe räv lämnat efter sig). 

Ledtråd 1
För att veta var nästa ledtråd finns behöver ni räkna ut följande tal och sedan addera dem med varandra. 3+18,12-6, 4+9 Gå lika många steg i pilens riktning så kanske ni kan finna nästa ledtråd!

Ledtråd 2
Nästa ledtråd är så svår att ni kommer att svimma. OM ni inte vet vad som rimma! Du hittar den i något som rimmar på slurk! 

(Ledtråden var gömd i en burk)

Ledtråd 3
Kan ni rävspråket? Nästa ledtråd blir omöjlig annars. He he he! 

…    – – –    .- ..  …   – – –  –   .-..

(Morsealfabetet, svaret är ”Solstol”. Sonen tränar på detta så han knäckte denna!)

Ledtråd 4
Lös följande rävlistiga emoij-rebus för att hitta nästa ledtråd:
🙂+🐄-o+🥌-en+🦟-fl 

Svaret var alltså: Lekstuga

Ledtråd 5
Svaren på den här luriga busiga gåtan ger er nästa ledtråd: Jag har tre ben när jag vilar och ett ben när jag jobbar. Vad är jag? När du vet hittar ni nog nästa ledtråd.

(Ledtråden var göms under en…skottkärra som alltså var det rätta svaret). 

Ledtråd 6
Oj ni är så smarta och kluriga, nästan lika listiga som en räv! Men nästa gåta blir nog svår att lösa om man inte är en räv: Vad går upp och ner utan att röra på sig.

Ledtråd 7
Lista ut vad som står här om ni kan. Men det blir inte lätt, det gäller att ligga steget före! ”udcancdm”

(Här gäller det alltså att ersätta bokstäverna med den bokstav som är innan i alfabetet, svaret på frågan var ”Vedboden”. 

Ledtråd 8
Det här är väldigt svårt. Ja nästan omöjligt skulle jag säga. Kan ni lista ut vad dessa bilder betyder kan ni kanske hitta nästa ledtråd:
🐌🌷🐒🐄🐘🌷

Här var lösningen att ta första bokstaven i varje bild och lösningen var alltså: Staket

Ledtråd 9
Vilken grönsak är skidklädd och växer i trädgården på åsommaren? Där denna brukar växa hittar du sista ledtråden. Oj oj oj…nu börjar jag bli lite orolig att ni ska hitta min fenomenala ägg-gömma! 

Svaret var ärtskida och ledtråden var göms i grönsakslandet. 

Ledtråd 10
Åh det var så mycket gott i äggen så jag tror jag behåller dem själv istället för att ge er den sista ledtråden. Godis är ju ändå inte bra för tänderna så jag gör er egentligen en tjänst. Jag hittade en väldigt glittrig telefon och tog några bilder där äggen är gömda så att jag inte ska glömma bort var jag gömt dem. 

Sista ledtråden var alltså foton i dotterns telefon på detaljer från gömstället.  Efter en hel del klurande och funderande och letande hittade hela gänget varsitt påskägg! 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.