Life is short, get up early!

Så säger Robin Sharma och detta råd återkommer han till i nästan alla böcker som jag laddat ner. Jag testade detta för ett par år sedan. Att gå upp en timme tidigare än vanligt (Robin förespråkar kl 5, men jag tror jag gick upp 6).  Denna timme ska man då ägna sig åt sig själv, träna, meditera, SPA:a. Jag körde solhälsning/styrke/bad och oj vilken suverän start på dagen, helt fantastisk!

Nu som småbarnsmamma är dock sömnen för dyrbar för att ställa väckarklockan. Men om barnen börjar sova hela nätterna en längre period så ska jag helt klart testa att vakna åtminstone lite tidigare för härlig egentid. På Robinsharma.com kan du lyssna (gratis) på en kort föreläsning med samma rubrik som detta inlägg.

Hinner du med någon egentid på morgonen?

3 kommentarer

  1. Låter härligt med egentid på morgonen:) I somras och en bit in på hösten sprang jag på morgnen innan arbetet. Det var verkligen en toppenstart på dagen, tänker börja med det igen. Väntar bara på att det ska bli lite varmare. Tack för en fin blogg med mycket tänkvärda tips.

  2. Annika: Så himla mysig start på dagen! Smart att dig att kunna växla och uppskatta mysstuden lika mycket även om det inte blev egentid utan ellentid! :) Ska försöka få ordning på morgonrutinerna nu, det är min nästa utmaning så snart mina nya träningsrutiner sitter. Tack för inspirationen Annika!

  3. Jag går upp tidigare för att hinna med en stund av meditatation/tacksamhetsbön i badkaret med varmt vatten rinnande över kroppen innan det är dags att väcka de fyra barnen… En guldstund! Vissa dagar vaknar Ellen av att jag försvunnit från sängen o kommer in till mig. Då försöker jag uppskatta vår mysstund tillsans i badet i stället. Verkligen en stund att rekommendera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.