Kalas med tema: Frostkalas

Tyvärr har jag inte så många bilder från detta kalas. Men det var kul och ganska lätt att fixa då det fanns mycket ”färdigt” på temat Frost. Det var dessutom påsk och snö så det blev en fin Olof i trädgården och skattjakten var lite påskinspirerad! :)

Här är Skattjakten för Frostkalaset:

  1. Hej alla isdrottningar, snögubbar och vinterälvor, Olof här! Jag hittade några påskägg som jag tänkte ta med till stranden i sommar när jag ska sola och njuta av värmen! Bäst jag gömmer dem på något bra ställe. Kanske någonstans där det är kallt…jättekallt. Kallare än ute till och med! (ledtråd i frysen)
  2. Mäh! Hittade ni min luriga lapp. Ho Ho! Men än har ni inte hittat äggen. Jag har nu gömt dem på ett nytt ställe. Men först ska jag äta upp ett äpple! (ledtråd i äppelträdet)
  3. Hi hi…än har ni inte hitta mina ägg. Åh vad gott det var med ett äpple, nästan lika goda som morötter. Nej, det är ju min näsa! Aj! Oj! Nej jag bet mig själv i näsan! Nu gömmer jag äggen igen. På ett riktigt klurigt ställe. Där det kan vara väldigt hett! (öppna spisen)
  4. Nej här fick inte äggen plats, det var så trångt. Jag gömmer dem på något annat ställe. Ja under, bakom eller inuti en sådan här som människorna har på fötterna. (skor…)
  5. Men oj, här fick ju knappast ett enda ägg plats, jag måste hitta ett annat gömställe som blir ännu svårare att hitta. Jag går upp för trappen och hittar något klurigt ställe på vägen.
  6. Bra gjort! Ni hittade lappen! Hm.. få se nu var jag kan gömma dem….Åh vad är detta för en härlig stor vit bytta, det är nog ett bra gömställe. Med två konstiga saker man kan vrida på. Måste prova! Oj oj oj, det sprutar! Hjälp! (badkaret)
  7. Puh, jag blev alldeles blöt! Blev ni också det? Jag måste hitta ett annat gömställe för äggen, här kan de ju bli blöta! Åh här var ett litet pyttigt och fint rum. Här kan jag gömma alla äggen!
  8. Hi hi! Nä, jag bestämde mig för att ta alla äggen till Arendal. Ett till mig, ett till Elsa och ett till Anna och till resten gänget där. Och ett till Sven, annars äter han vara upp min morotsnäsa! Så nu jag har bara ett enda ägg kvar.

Men, vilken tur! Elsa använder ismagi på ägget! Hon sa: Nu ska detta påskägg förvandlas till magiska Frostägg så det räcker till alla på Alice Frostkalas! Hon viskade till mig att det på ett magiskt sätt skulle landa i en soffa på ett kallt ställe! Hittar ni dit? (soffan i ett uterum)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.