Inredning för själen: Kärlek

Konkreta åtgärder
Ett kärleksfullt hem ger näring åt relationen med din partner och ökar chansen för dig att träffa den rätte om du är singel. Det är viktigt att vårda kärleken för att den ska hålla och för att ni ska skapa ett förhållande i världsklass tillsammans! Har du skrivit några mål för kärleken så är det dags att ta en titt på dem nu (om inte läs här). Kanske kommer du på fler mål när du läser detta, bara att lägga till.

Observera att detta är dina mål. Det handlar om dig, din kraft och ditt ansvar att ta kontrollen över ditt liv. Om din partner vill hänga på och skriva en egna mål så är det toppen. Kanske ni också skriver gemensamma mål?

Se till så att dina åtgärder är förenliga med ett härlig och utmanande tillvaro. Om vi kämpar och plågar oss mot ett mål blir lyckan kort.

– Vad är det du inte gör idag som du behöver göra för att nå ditt mål?
– Vad är det du gör idag som du måste sluta med för att nå ditt mål?
– Vad behöver du göra för att behålla glädjen och inspirationen på resan mot målet?
– Behöver du skaffa något för att nå dina mål?
– Vilka behöver du träffa för att få stöd/inspiration?

Skriv ner de konkreta åtgärder (ca 5 st) du behöver vidta, som hjälper dig mot målet.

Exempel på konkreta åtgärder

1. Ge min partner positiv feedback varje dag.

2. Kramas varje dag.

3. Göra något romantiskt för min partner varje månad. En middag ute, ett kärleksbrev, en massage till exempel.

4. Välja mina strider och inte tjafsa om småsaker. Livet är till för att njutas, kärleken är njutbar!

5. Lyssna lyssna lyssna… det är då vi lär känna varandra på djupet. Återkommande oavbrutet lyssnande.

Kom ihåg att hålla dina löften till dig själv. Du är så viktig.

Generella inredningsåtgärder

SOVRUM

Skriv ner dina mål och konkreta åtgärder för  härlig kärlek och sätt upp lappen på ett bra ställe. Insidan av sovrumsdörren, som en fin tavla på väggen?  Kanske på ett ställe där den inte syns för gäster om det känns privat.

Placera sängen i en position så att du ser både fönster och dörr, det känns tryggt. Undvik hyllor eller sänglampor ovanför sängen då det kan skapa tryckande energi som bland annat kan ge huvudvärk.Undvik hörn som är riktade mot dig/er från hyllor och liknande, dölj med växter.

Undvik förvaring i sovrummet. Försök att hitta en annan plats för kläder. Om kläderna finns i sovrummet så dölj dem väl och ha ordning och reda. Kärleken behöver få ta plats i detta rum.

Sortera bort alla dåliga eller fula sängkläder och unna dig de bästa sängkläderna och de mest ljuvliga täcke och kudde. Att lyxa till det i ett sovrum är väl investerade pengar.

Förstärk kärleksenergin med sådant du kopplar ihop med kärlek. Ett foto på er två, rosor, ljus, hjärtan, tavla med kärlekstema.

En lugn grund i ljusa färger (vitt, beige, ljusblått, ljusgrönt förslagsvis) kan lyftas med kuddar och filtar i rosa och rött för mer kärlek. Se här före och efter i vårt sovrum:

Mer romantiskt med lite mer röda toner. OBS! Kom ihåg att inte dränka sovrummet i romantisk spets och rosafluff. Ni ska kunna sova också och det får inte bli för feminint.

.

Öka mys och lyx med tända ljus, lyxiga massageoljor, fina glas med vatten, söta tofflor, saker i par, doftljus, goa morgonrockar och ljuv klassisk musik för avslappning.Tänk att det ska kännas som det bästa hotellrummet.

MATRUM
Skapa kärleksfulla måltider i vardagen med tända ljus, fint porslin och en matplats där man vill sitta länge. Rensa bort onödiga saker och skapa en fridfull plats. Inga klockor i detta rum.

Vill du arrangera en extra romantisk måltid så lägg till en vit linneduk, servetter, kandelaber, rosenblad (går ofta att få när du köper snittblommor) och laga en smarrig trerätters tillsammans!

Ett kul pysseltips (som jag har på min pyssellista) är att sy servetter av gamla kökshanddukar. Superfint!

När det gäller maten så satsa på vackra upplägg även av vardagsmaten. Färg, form och doft är viktigt! Hur kan ni göra er vardagsmat lyxigare? Tillbehör som dipp, färska örter, frukt blir vackert på tallriken. Att dricka vatten ur vinglas gör det också lite festligare!

BADRUM
SPA:a tillsammans med tända ljus! Doftljus, badbomber och luxiga produkter är toppen. Jag älskar Biotherm och BodyShop. Kings & Queens är också himla bra, doftar underbart! Hade en i julas som doftade hett av kanel och nu har jag köpt en som doftat skogshallon… nom nom nom…

Varma, mjuka handdukar är vardagslyx. Satsa på ca 4 st handdukar i toppkvalité, Lexington håller bra kvalité och håller länge! Mjuka mattor är också myspysigt!

Snittblommor i badrummet är romantiskt och ger verkligen en lyxig känsla. Räcker med en enkel blomma i en liten vas eller kanske flytande i en vacker skål. På tvättstället eller på badkaret kanske?

Se till att ordna bra förvaring för dina saker. Om du har öppen förvaring så samla ihop i enhetliga burkar/korgar och ställ fram några utvalda favoriter. Sminkpennor/penslar mm kan vara snyggt att ställa ner i ex trälådor som man fyllt med lite grövre dekorationssand.

Lycka till, skriv gärna hur det går! Kom gärna med dina tips på hur du gjort!

2 kommentarer

  1. Underbart underbart! Blir så glad av att läsa detta! Känner du att du får plats med ny energi?

  2. Jag håller på med inredning för själen, för fullt nu! Det var denna blogg som fick mig att få ändan ur vagnen så att säga. Har väl inte introducerat så mycket vardagslyx och detaljer för livet i världsklass ännu. Men, jag har rensat nåt otroligt i det som INTE är lyxigt och i världsklass. Nu bor vi rätt stort och sådär, men ändå…vi snackar flertalet flyttkartonger till välgörenhetsloppis…och möbler dit…och det som inte passat där har förflyttats till soptunnan..
    Så skönt!! Har suttit och tittat på dessa ”bra-att-ha”, ”kanske-passar-någonstans-nångång” och ”har-ju-fått-dåligt-samvete” länge nog nu. Ljuvligt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.