Inredning för själen: Inre och yttre skönhet

Konkreta åtgärder
Ett härligt hem med plats för skönhet, behandlingar, träning och hemma SPA ger livet guldkant. Låt vardagslyxen ta plats i ditt hem. Har du skrivit några mål för din hälsa så är det dags att ta en titt på dem nu (om inte läs här). Kanske kommer du på fler mål som du vill sätta för att skämma bort dig själv?

Se till så att dina åtgärder är förenliga med ett härlig och utmanande tillvaro. Om vi kämpar och plågar oss mot ett mål blir lyckan kort.

– Vad är det du inte gör idag som du behöver göra för att nå ditt mål?
– Vad är det du gör idag som du måste sluta med för att nå ditt mål?
– Vad behöver du göra för att behålla glädjen och inspirationen på resan mot målet?
– Behöver du skaffa något för att nå dina mål?
– Vilka behöver du träffa för att få stöd/inspiration?

Skriv ner de konkreta åtgärder (ca 5 st) du behöver vidta, som hjälper dig mot målet.

Exempel på konkreta åtgärder

1. Planera in 30 min per dag för skönhet/spa/meditation.

2. Träna på gym 2 ggr/veckan och ta en 20 min promenad 5 dagar i veckan.

3. Unna mig en behandling per månad som ex massage, manikyr eller något för mitt inre t.ex träffa en coach.

4. Ta väl hand om mig själv och unna mig bra produkter.

5. Klä mig i kläder jag känner mig fin i och som är bekväma.

Kom ihåg att hålla dina löften till dig själv. Du är så viktig.

Generella inredningsåtgärder
Skriv ner dina mål och konkreta åtgärder för din inre och yttre skönhet och sätt upp lappen på ett bra ställe. En av mina favoriter Robin Sharma har ett bra tips: Skaffa en stor badrumsspekel och rama in den med dina mål, kloka citat, vackra bilder och annat som gör dig motiverad att ha hand om dig själv! Träningsschema, en fin bild på dig själv eller någon du tycker ser lycklig ut och andra symboler för dina mål som hjälper dig att komma ihåg att kontinuerligt leva målmedvetet mot just dina må passar bra på ”motivationsspegeln”. Så smart eftersom man tittar sig i spegeln varje dag, eller det gör i alla fall jag.

PLATS FÖR TRÄNING

I mitten av huset är det viktigt att skapa en rofylld miljö. Det är hjärtat av huset och där har jag sett till att skapa öppna ytor (både uppe och på motsvarande plats nere). Jag har också försökt skapa balans mellan yin och yang och de olika elementen. På bilden ovan har jag gjort ett litet arrangemang som finns i mitten av vårt hus. Yin och Yang möts i olika former, de olika elementen representeras. ELD ljusen som brinner, JORD Buddahn i keramik, METALL allt det vita och VATTEN representeras av spegeln.

Nedan är mitt fina skåp som min farfar gjort. Står mitt i huset fast på andra våningen. Framför den har jag min Crosstrainer/Yogamatta. På lappen på spegeln står några motoverande mål för min träning. bland annat står det ”Läder sitter bättre” ha ha…ska vara Kläder.

Här i mitten av huset är en bra plats. Där jag rullar ut Yogamattan och tänder ljus om jag ska träna eller göra avslappningsövningar. Vilken plats passar bäst för dig att skapa denna plats?

PLATS FÖR SPA

En plats för att göra sig i ordning kan bli en härlig plats att starta dagen på. Här gäller det att unna sig riktigt bra produkter. Sådana som matar huden med nyttigheter, inte gift. Bra belysning är viktigt. Släng eller sortera undan det som du inte kan sätta ”favorit” före. Bara det bästa framme. Duschen eller badet är också en bra plast att skapa ett mini SPA på. Med en härlig skrubb, badolja, ansiktsmask, badbomber och några tända ljus är det lätt att komma i SPA-stämning.En fruktdrink och färsk frukt ät pricken över i!

En enkel blomma i en vas/burk/skål är också fint i ett badrum eller där du gör dig i ordning.

KLÄDER/GARDEROBEN
Kläderna vi bär påverkar oss själva och dem vi möter. Det är en del av första intrycket som andra får av oss. Om vi har kläder vi trivs i, både att dom är sköna och fina så syns det i ansiktet, hållningen ja på hela vår uppenbarelse.

Kläder kan också vara kraftfulla för att du ska nå dina mål.För mer energi kan du klä dig i till exempel rött, rosa eller orange i flödande tyger. En röd scarf kan vara effektfull för lite extra eldenergi. Om du istället vill ha mer harmoni och lugn så är det neutrala färger som gäller. Sätt på något med prickar för mer lekfullhet eller kanske en lyxig väska som symbol för ett liv i lyx och rikedom. Det är du som bestämmer vad dina kläder ska stå för, då kommer du också att sprida den energin och dra rätt saker till dig.

Var skoningslös när du rensar i garderoben. Gör tre högar: 1) Använder ofta och trivs i (får vara kvar) 2) Använder i bland och som ger lyckorus när jag ser (får vara kvar) 3) Använder ej just p.g.a säsong men som jag trivs och känner mig fin i (sparas eventuellt på vinden/i källaren) 4) Använder men trivs ej 100% i (skänk bort) 5) Har ej använt senaste halvåret (skänk bort) 6) Gör också en nostalgilåda i källaren med kläder du vill spara som minnen. Det kan vara värdefullt för kommande generationer. Skriv gärna en liten lapp till plaggen ex ”Använder på studenten år 2000 av Anna Andersson” så ökar värdet av plaggen i framtiden.

Lycka till, skriv gärna hur det går! Kom gärna med dina tips på hur du gjort!

2 kommentarer

  1. Det finns bara möjligheter Fia. Att ta hand om sig själv är något man alltid har råd med! Detta tycker jag att man ska prioritera. Det finns en mängd roliga ansiktsmasker och skrubbar som man kan göra själv hemma. Träna gör jag hemma och meditera är ju också alldeles gratis! Fler som har tips?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.