Inredning för själen: Glädje

Konkreta åtgärder
Ett glädjefyllt hem för lyckligare liv!  Har du skrivit några mål för glädje i ditt liv  så är det dags att ta en titt på dem nu (om inte läs här). Kanske kommer du på fler mål när du läser detta, bara att lägga till.

Observera att detta är dina mål. Det handlar om dig, din kraft och ditt ansvar att ta kontrollen över ditt liv. Om din partner vill hänga på och skriva en egna mål så är det toppen. Kanske ni också skriver gemensamma mål?

Se till så att dina åtgärder är förenliga med ett härlig och utmanande tillvaro. Om vi kämpar och plågar oss mot ett mål blir lyckan kort.

– Vad är det du inte gör idag som du behöver göra för att nå ditt mål?
– Vad är det du gör idag som du måste sluta med för att nå ditt mål?
– Vad behöver du göra för att behålla glädjen och inspirationen på resan mot målet?
– Behöver du skaffa något för att nå dina mål?
– Vilka behöver du träffa för att få stöd/inspiration?

Skriv ner de konkreta åtgärder (ca 5 st) du behöver vidta, som hjälper dig mot målet.

Exempel på konkreta åtgärder

1. Se till att skratta från hjärtat varje dag.

2. Se en kul film, läs en rolig blogg eller träffa en riktigt kul kompis varje vecka.

3. Se till att njuta av och uppmärksamma de små glädjeämnena. Jubla högt när du lyckas! Ha rosa champagne eller Pommac i kylen för att fira speciella saker.

4. Skapa en ”happymapp” där du sparar roliga saker och sådant du blir lyckig av; bilder, citat, skämt, en snäcka från en rolig semester, ett höstlöv från en mysig höstutflykt. Det som framkallar härliga minnen!

Kom ihåg att hålla dina löften till dig själv. Du är så viktig.

Generella inredningsåtgärder

Skriv ner dina mål och konkreta åtgärder för  glädje och sätt upp lappen på ett bra ställe. Badrumsspegeln kanske för ett leende varje morgon?

Rensa ut all negativ media. Det är så onyttigt för själen att se splatterfilmer och läsa hemska trillers. Allt som du riskerar att få mardrömmar av ska du starkt överväga att ta bort. Även tavlor med negativa motiv eller ledsna människor eller annat som du uppfattar som negativt tar bort glädje.  Kolla också på foton så att alla ser glada ut, i alla fall inte ledsna. Spara bara sådant som gör dig glad.

Lyft in färg i hemmet! Jag är en stark förespråkare för en lugn bas men utan färg blir det trist och tråkigt! Välj en eller max två accentfärger och piffa upp med kuddar, filtar, handdukar och prydnadssaker.

Blommor ger glädje och färg! Satsa på fina snittblommor. Sätt dem gärna i små vaser/burkar och sprid ut dem i hemmet. Blommor på oväntade ställen ger stor effekt.

Lycka till, skriv gärna hur det går! Kom gärna med dina tips på hur du gjort!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.