Hemma hos oss: Sovrum

Sovrummet, första rummet ut här på bloggen med ”Feng Shui”-tema. Rummet för kärlek och sömn, så viktigt för vårt välmående att sovrummet är rätt.

Vi har placerat sängen i en position så att vi ser både fönster och dörr, det känns tryggt. Vi har inga hyllor eller sänglampor ovanför sängen då det kan skapa tryckande ”chi” (energi) som bland annat kan ge huvudvärk. Trots att det är helt tokigt enligt Feng Shui så har vi en liten vit TV i sovrummet. Detta efter långa övertalningsförsök av min kära Robert. Tekniska prylar är ju egentligen bannlysta i ett sovrum men som småbarnförälder finns det vissa fördelar som väger tyngre. Vi har också en ”Grynings simulator” vintertid för att få ett bra uppvaknande (man vaknar med ljus istället för med ljud, helt underbart).

På vardera sidan av sängen står ett sängbord som skapar balans. Hörnskydd på kanten mot sängen är både säkert för barnen och hindrar skarp chi (vassa kanter och hörn kan kännas otryggt om de pekar mot där man ligger/sitter/står ofta).

I vårt sovrum har vi ingen klädförvaring utan kläder har vi i ett annat rum (återkommer med vår Walk-in closet inom kort). Utanför rummet finns ett vitmålat klädskåp där vi förvarar sängkläder. Vi har sorterat bort alla dåliga eller fula sängkläder och kör mest med lakan från Lexington. Att lyxa till det i ett sovrum är väl investerade pengar.

Baguaområde: Baguaområdet för rummet är i huvudsak kärlek och relationer. Detta har jag förstärkt med saker i par (ex två ljusstakar), bild på oss, kärleksfulla Willow Tree figurer, hjärtan mm.
Färger: Rummet har vitmålade väggar. Taket är vitt och golvet är mörk parkett. Accentfärgen är blå. Blått är avslappnande, pulssänkande och svalkande.
Element: Här upplever jag att metall (vitmålade väggar mm) och jordelementet är dominerande. För att öka eldelementet har vi en hel del ljus i rummet.
Vill fixa: Ny säng med sänggavel och luft under, 2 st mjuka mattor.

Ett tips för bättre Feng Shui i sovrummet är att vädra ofta, undvika speglar, harmonsik färgskala, lite grejer samt att bädda och att ha städat. Ha hellre stökigt i ett annat rum. I värsta fall, kasta ut allt stök i rummet intill innan du går och lägger dig.

Vad tycker du är viktigt i ett sovrum? Hur har du inrett?

5 kommentarer

  1. Supermysigt! Jag är supernyfiken på att se hur ni renoverar, ni verkar köra hårt! Det blir säkert superfint.

    jag har nu gjort om en del i sovrummet…typiskt mig!

    Älskar gardinerna!

  2. Åh vad lyxigt och fint. Vi har en hel del renovering kvar innan det blir ens i närheten så tjusigt. Men blått och vitt har vi också, och samma gardiner på övervåningen (tror jag?).

    Blev sugen på att shoppa lite lyrrigare sängkläder…

    1. Lexington är otroligt bra. Mina favoriter köpte jag för flera år sedan och de är tvättade tusen gånger men har samma kvalité fortfarande. Värt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.