Downshiftad jul

Julen närmar sig med stormsteg men stormen uteblir i år och jag känner mig…fridfull. Precis som man ska på jul. Visst har vi mysbakat lite men inte producerat och lagt på lager som förr. Lite Fudge, lite marsinpangotta. Allt uppätet. Skrev 15 namn på pepparkakor för att ha på julafton. Uppätna.

Förr om åren har jag köpt julklappar till halva släkten och nu bara till barnen. Jag ska slå in dem jag känner för omsorgsfullt och vackert. Om jag känner för det. Ovanpå butikernas papper.

Många tomtar ligger fortfarande i kartongerna. Men huset doftar av gran, tall och julblommor. Inga röda gardiner och dukar. Men röda tulpaner lyser upp.

Bygga tågbana och lego, tända en brasa i kaminen, jaga någon liten tomteunge här hemma med luvan på sne är allt jag behöver för en underbar jul. Tänk om jag vetat det tidigare! :)

Hur är din jul i år?

1 kommentar

  1. Här är den också lugn, men mest beroende på tidsbrist :) Men igår hade vi glöggfest med julbord, glögg, trevligt folk och Tomten är far till alla barnen. Idag blev det lite tryffel och saffranskrans. Sista skoldagen imorgon och sen blir det mys tills vi beger oss hem till mor, far och bror :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.