Diskussionslappar tema: Pepp (för utskrift)

För en tid sedan la jag ut 100 diskussionslappar för lugna middagar i barnfamiljen. De blev mycket uppskattade så nu kommer 60 nya lappar med tema ”PEPP”. Dessa lappar ställer frågor som sätter fokus på att se sina egna styrkor, tänka positivt och att tänka kreativt. Självklart kan föräldrar och äldre syskon också svara på frågorna. Välj ut de frågor som passar er familj och lägg i en lämplig skål eller ask. 

Jag blev så inspirerad av Vivi som driver @mammasanningar som gjort grymma mallar för att sprida peppande konton på Instagram (kolla i hennes stories under Mallar). Att peppa andra och sprida positivitet och glädje är så rätt! 

Här nedan finns två filer, dels de 60 nya lapparna men också de 100 lapparna sedan tidigare! 

Vad är då diskussionslappar? Delvis ett sätt att slippa tjata på kidsen att sitta kvar vid bordet längre än tre minuter. Tanken med diskussionslappar är att skapa mysiga middagar genom att dra lappar och svara på olika frågor. Det är superkul att höra hur kidsen tänker och funderar. Begränsa gärna antalet lappar per måltid. Låt varje lapp få ta tid att svara på och diskutera kring. Det är lätt hänt att barnen vill dra många lappar och då missar man effekten med det, förhoppningsvis🙏🏻, eftertänksamma och lugna samtalet kring ämnet. Hoppas  att ni ska hitta lappar ni gillar och att det blir många lugna middagar framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.