Gör syskonen till ett team!

Ännu ett coachingtips jag hittat på nätet som jag tycker är klokt: Gör syskon till ett team! Ja, det är ju så rätt. När lillasyster kom så hade så många sagt till mig att lägga mycket fokus på storebror. Att fira att Vilmer blivit storebror och låta honom få mycket uppmärksamhet! Det är självklart och smart känner jag. Men, i början drev jag detta lite för långt tror jag. Jag pratade bara om att (t.ex) storebror skulle till lekplatsen och lillasyster bara hängde med. Jag smygammade till och med då och då för att inte väcka avundsjuka. Men det kändes inte bra, mest tillgjort. Jag insåg att bandet mellan syskonen bör vara i fokus. Jag har efter det börjat prata mer i teamtermer med Vilmer, ”Vad mysigt att läsa för dig och Alice”, ”Vilken mysig vagn du och Alice har”. Detta tror jag stenhårt på och jag tycker mig se att Vilmer blir ännu stoltare storebror. Givetvis behöver varje barn ”egentid” men det är ju inget som talar emot teamtänket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.