Checklista för missnöjda bebisar:

Här är min checklista när bebisen är ledsen:

Är bebisen hungrig? Ett sätt att kolla om bebisen är hungrig är att ha fingret mot munnen. Om bebisen är hungrig brukar den börja suga på fingertoppen. Bebisen brukar också börja ”leta” efter mammans bröst när den är hungrig.

Är bebisen trött? När bebisen börjar böka och gnugga runt ögonen kan det vara ett tecken på att den är trött. Lägg bebisen eller vyssa till sömns. En revolutionerande insikt för oss var den lilla tuppluren på kvällskvisten. Vi tyckte först att det var för nära inpå nattningen men en extra tupplur har gjort susen för humöret på våra små.

Är bebisen överstimulerad? Ibland blir det bara ”Too much” för en liten hjärna att ta in Barnet blir oroligt och ledset. Jag tycker man kan märka på barnet om det är mycket nytt på samma gång eller korta stunder av lugn och ro (så som det är vissa dagar). Det kan också bli för många intryck om det är jättemånga leksaker till exempel i babygymmet. Även om bebisen inte ska sova kan den tycka att det är skönt att ligga en stund i vagnen eller sängen när det blir too much.

Har bebisen ont i magen? Då är det massage

Är det något som skaver eller gör ont? Kontrollera att kläderna sitter bra och att det inte är någon lapp som skaver. Kolla också om blöjan behöver bytas.

Är bebisen kall/varm? Hålla koll på om bebisen är för varm eller för kall. Hellre lite sval än för varm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.