Balans i inredningen

När jag inreder använder jag mig av Feng Shui. Jag har läst det mesta, gått en kort utbildning och även haft en konsultation här hemma av en expert (Agneta). Det är otroligt intressant!

Att sträva efter balans är en enkel och effektfull metod att använda när man inreder. Inom FS ser man livet som en balansdans mellan Yin och Yang. Yin är det feminina som kännetecknas av runda former, vatten och lugna färger medan Yang är det maskulina kraftfulla ljuset, kantiga former och de sprakande färgerna. I inredningen handlar det om att konstrastera runda former mot fyrkantiga, ljust mot mörkt, högt mot lågt, trä mot metall och så vidare. Se exemplet ovan, med en fyrkantig bricka hade resultatet blivit väldigt kantigt. De fem elementen (eld, vatten, trä, metall, jord) är också något som ska representeras i hemmet på olika sätt. Beroende på vilken effekt man vill uppnå i olika rum kan man förstärka antingen Yin eller Yang och även förstärka eller dämpa olika element.

I samband med vårstädningen ska jag gå igenom huset med FS i tankarna! Det var ett tag sedan sist.

Är Feng Shui intressant tycker du? Använder du det i inredningen eller i livet?

3 kommentarer

  1. Jag har under senaste året fått upp ögonen mer och mer för feng shui. Jag tycker att det är jätteintressant!! Ofta när jag inte trivts med ett rum i hemmet har jag inte vetat VAD som behöver ändras, bara att jag inte gillar det. Otroligt frustrerande. När man lärt sig knepen för att få en harmonisk inredning är det lättare att få det precis som man vill ha direkt :) . Det jag gillar är också att man ofta inte behöver köpa nytt, utan bara flytta om lite saker i hemmet för att få en fin balans.

  2. När man kommer in i ert finfina hus är det som att komma hem :-) Jag har nog sagt det förut, men du skulle ju kunna starta eget FS-företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.