Sovplats där barnen sover bra

Gnällande barn och föräldrar med sirapshjärna och kort stubin är en dålig kombo, men ack så vanligt förekommande under småbarnsåren. Här är några tips vi har testst för att skapa förutsättningar för bra sömn:

Trygg och mysig plats

Sängen ska vara en trygg och mysig plats. Se till att barnet har en skön säng med mjuka sängkläder och bra kvalité på kudde och täcke.

Vår minsting på bilden ligger i ett babynest i en säng intill vår. Det känns tryggt, praktiskt och mysigt!

Läslampa

En läslampa är viktigt för lite större barn. Finns även fina som kan fästas direkt på boken.

Rullhinder

Rulla en handduk eller en filt och lägg under madrassen på kanten av ditt barns säng för att undvika att ditt barn trillar ut på natten. Du kan också använda en pool nudel under lakanet för samma funktion.

Gör det riktigt mörkt

Mörkläggningsgardiner är ett måste! Vår mellantjej vaknade ofta på nätterna och kom in till vår säng men så satta vi upp nya och bättre gardiner och plötsligt sov hon hela nätterna! Många barn vill ha lite ljust när de ska somna då då är det bara att mörklägga när barnet somnat.

Tänk feng shui

Se till att sängen står i kraftposition. Alltså med bra uppsikt mot dörr och gärna fönster. Häng inget ovanför barnets huvud.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.