Smarta kläder för bebisen

Kaos i Ellas klädlåda! Igen!
Så! Med få kläder går det rätt snabbt att vika ihop!


Mina bästa tips för bebisens kläder:

 

1# Köp få plagg Det är så kul att köpa babykläder, de är ju så bedårande söta! Tänk på att de växer ur dem snabbt, speciellt i början. Mitt tips är att köpa få plagg och att allt ska passa ihop.

Detta hade jag köpt i storlek 50cl

 • 4 Bodys med omlottknäppning
 • 4 byxor med fötter
 • 3 pyjamasar
 • 1 varmare tröja
 • 1 overall med ben (för aktuell årstid) i storlek 72
 • 1 overall utan ben (för aktuell årstid) i storlek 72
 • 1 klänning
 • 2 mössor (för aktuell årstid)
 • 1 par vantar

2# Köp kläder du gillar just nu De första månaderna föredrog jag Bodys med knäppning som jag ej behövde dra över huvudet. Men så fort bebisen blir stabilare känns det enklare med tröjor och t-shirts i och med att det är väldigt mycket knäppning på Bodys. Det varierar naturligtvis vad man föredrar men rådet jag kan ge är att vilka kläder man föredrar förändras. Köp därför inte kläder i förväg.

Ovan kan du se min lista på kläder när bebisen var nyfödd. I storlek 68 cl använder jag följande plagg till bebisen:

 • 2 klänningar
 • 3 tunikor
 • 4 byxor med fötter
 • 3 pyjamasar
 • 1 varmare tröja
 • 1 mjukisbyxa och mjukiströja
 • 1 overall med ben (samma som ovan)
 • 1 overall utan ben (samma som ovan)
 • 2 mössor (för aktuell årstid)
 • 1 par vantar

3 #Köp (minst) en storlek större Tänk på att bebisen ofta kan ha kläder som är någon storlek för stor, speciellt när det gäller klänningar och t-shirts. De växer snabbt i början att alla kläder i 50 cm snabbt blir för små.

4# Favoritplagg 1: Byxor med fötter Ett fantastiskt plagg är byxor med fötter. Skönt att slippa små sockor som alltid åker av. Det finns även pyjamasar med fötter. Dessa passar barn som sover ganska stilla (brukar gå bra fram till ungefär 4-månaders ålder) för sprattliga barn har en tendens att dra ur fötterna och ”trassla in sig” i pyjamasen. Även byxor med fötter brukar funka till ca 5 månader sedan har mina velat va barfota för bättre grepp i gåstol och försök till krypning!

5# Favoritplagg 2: Overall ”utan ben” Overall efter säsong ”utan ben” för att förenkla påklädning. Kom ihåg att du behöver en overall med ben till bilbarnstolen/babyskyddet. Jag har alltid köpt rejält stora overaller så det i princip bara är att lägga ner bebisen i overallen i början.

6# Köp inte Bodys som måste dras över huvudet Köp med omlottknäppning eller med halsringningen som gör att den kan dras neråt vid tillfällen då ditt barn bajsat eller kladdat ner sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.