Välj rätt vagn och utrusta den smart

Välj vagn med omsorg Vagnen är kanske den babypryl du kommer att använda mest. Se till att det blir en modell som du trivs med och som är anpassad till rätt terräng.

Klä bebisen lager på lager Om du klär bebisen lager på lager så är det enklare att anpassa temperaturen. Jag tycker också att det är smidigare att ha filtar att lägga på om det blir för kallt.

Skaffa något kul att titta på När det är vinter har jag en batteridriven ljusslinga i vagnen, jättemysigt mörka vintermorgnar. En liten speldosa är också bra att ha i vagnen. Sedan tycker jag att glittriga saker brukar vara extra spännande för bebisen. Nu innan bebisen kan greppa sakerna har jag hängt upp glittriga nyckelringar från hm, de blir sedan fina på väskan eller till nycklarna!

Fixa smart förvaring När bebisen är liten finns gott om utrymme längst ner i vagnen. Då kan då ställa i en eller två små korgar för förvaring av diverse saker. Sätt fast ett par karbinhakar för upphängning av påsar

Rusta rätt Förutom skötväskan (som oftast förvaras under vagnen) brukar jag ha följande i själva vagnen: mobilen, plånboken, solbrillor (till mig), mössa/hatt (till bebisen), napp, sjal (för oväntade amningsstunder),

Var beredd på amning ”i farten” Första tiden är mitt råd att inte gå så långt hemifrån. Det är inte alltid så lätt att amma en nyfödd på en parkbänk. När barnet är lite äldre så var ändå beredd att amma ute i det fria. Ha amningsvänliga kläder och ha med en amningssjal eller liknande för att hålla dig och bebisen varm.

Pimpa vagnen med reflextejp Ett enkelt sätt att göra vagnen säkrare är att tejpa fast reflextejp. Du kan använda stansar för att stansa ut olika former eller vara sätta fast remsor. Det finns också blinkande cykelreflexer som också funderar på barnvagnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.