Avlastningsplatser för bebisen

Förutom alla rutiner och sysslor kring bebisen är det också annat som ska göras. Du behöver duscha, kanske sminka dig, laga mat, fixa mellanmål åt syskon eller helt enkelt bara gå på toaletten. Jag tycker att det är viktigt att hitta sätt att integrera dessa aktiviteter i bebisbubblan så snart som det är möjligt. För att det ska vara praktiskt genomförbart är ett hett tips att skapa ”avlastningsplatser” för bebisen. Ombyte förnöjer därför underlättar det att ha några olika platser även om det är smart att flytta runt t.ex. babysittern. Förutom sängen så finns en rad andra platser där bebisen kan sitta eller ligga på:

Babysitter eller babyskydd(bilstol) som kan ställas på lämplig plats. Jag brukar ställa babysittern utanför duschen. Då kan bebisen titta på när jag duschar. Om bebisen blir ledsen brukar nakendans och skönsång fungera!

Vagn att styra runt inomhus är perfekt. Även om bebisen inte sover kan de ibland ligga där och titta. Jag brukar ställa vagnen under någon fin lampa eller intill ett fönster.

Babygym är en rolig lekplats för barnet. De små figurerna i babygymmet är kul för små barn att ligga och titta på. Men för att inte överstimulera bebisen och för att spara på det roliga är det smart att hänga upp en figur i taget och byta då bebisen börjar ledsna.

Babynest Babynestet är perfekt att ta med om du åker till kompisar eller släkt, både sovplats och lekplats som är trygg för det lilla barnet. En fantastisk babypryl som jag verkligen rekommenderar.

Sele eller sjal Vissa perioder har mina barn blivit ledsna så fort jag lagt ner dem, oavsett var och när. Då har sjalen varit en räddare i nöden då du dessutom får bägge händerna fria. Det var också otroligt bra när vi hade två småbarn som ofta behövde min service samtidigt på dagarna.

Sovgunga Vi hade en sovgunga till tvåan då storebror bara var 1 ½ år var det skönt att ”Hissa upp” bebisen. Få fick hon vara ifred från en gossugen och nyfiken storebror.

Amningskudden en ”måste-ha” grej! Köp redan när du är gravid för att stödja och bulla upp när du sitter eller ligger. Sedan vid matning av bebisen och när barnet blir lite större som sittstöd!

Resesäng med nät på sidorna och ett lakan med resår som tak är perfekt för  babylek i trädgården skyddad från sol och insekter!

Uppblåsbar pool
En uppblåsbar barnpool kan bli en mysig lekhage!

Bonustips: Ta med det du behöver till bebisen
Om bebisen är nöjd så undvik att flytta den. Jag har till exempel fixat en liten sminkväska och en spegel att ta med till passande plats (där bebisen är nöjd).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.