Smidigt och mysigt i badet eller duschen

Bad är för det mesta något kul och mysigt men i perioder kan det behövas lite knep och knåp för att få barnen rena.

Om det inte funkar – ta en paus

Min pojke tyckte att det var läskigt med ”russinfingrar” och försökte förtvivlat tvätta bort det skrynkliga. Lillvännen! Det kan finnas flera olika anledningar till varför barnet inte vill bada. Vi tog en låååång paus från badandet och han duschade istället under en period. När vi sedan badade igen hade han glömt bort att han tyckte det var läskigt. Puh.  Tänk också på att barn inte behöver bada/duscha så ofta.

Skapa en mysig rutin

Muta gärna barnen om inte något annat funkar! :) Först bad, sedan mys i mysig badrock därefter varm choklad till kvällsfikat.  Eller någon annan mysig rutin som passar dig och din familj.

Begränsa badet med en tvättkorg

Badet kan kännas för stort för en liten älskling. Dessutom är leksakerna så svåra att hålla koll på i ett stort badkar. Ett hack kan vara att sätta en tvättkorg i badet där barnet kan sitta, då flyter inte heller leksakerna iväg.

Fixa ett Legobad

För de lite yngre barnen är ett legobad kul. Häll i ett gäng duploklossar och barnet kan sitta i badet och bygga medan du tvättat älsklingens hår!

Fixa ett hemma-spa

Mina barn älskar när jag fixar hemma-spa till dem. Då fixar jag kanske någon kul ansiktsmask, fotbad, manikyr och pedikyr. De får göra inpackning i håret, basta, skrubba kroppen med någon mild skrubb. Självklart tänder vi massa ljus i badrummet för rätta spa-känslan.

Ha rätt leksaker i badet

Speciella badleksaker är inte nödvändigt. Mina barn har haft roligast med petflaskor, slangbitar, sila och trattar i badet. När de blivit lite större har de lekt med vanliga leksaker som dockor och plastdjur.

Limma igen hålet under plastleksakerna för att förhindra att vatten kommer in i dem och möglar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.