Hjälpa till hemma

Något som har funkat super för oss, är att ge barnet ansvar för vissa saker. Genom att göra det får vi honom att känna sig behövd och viktig i vår familj. Han får hjälpa till med olika saker, han bär fram tallrikar ibland, hjälpa till på återvinningen (krascha flaskor i glasigloo är populärt :) ) hjälper till att skära grönsaker (med bordskniv), blandar saft, är min hjälpreda när jag bakar, hjälper sin pappa att bygga, laga saker och så vidare. När vi går och handlar är han superduktig på att hjälpa till och han brukar få en egen korg att plocka ner diverse varor i. Sist vi handlade så hade jag lite lite tid och sa då till Vilmer: ”Nu ska vi gå och handla och du är ansvarig för att handla bröd”! Väl på affären fick Vilmer hämta brödet och ha det i knät i vagnen, han fick lägga upp det på bandet och fick sedan en egen påse att bära hem brödet i till våra gäster på vårt B & B. Under tiden så handlade jag resten och detta ”viktiga uppdrag” gjorde honom djupt fokuserad på att slutföra det hela. Sedan massor med feedback ”Du är så hjälpsam”, ”Vad bra att du hjälpte till”, och även rakt på sak ”Du är så viktig i vår familj, vi behöver dig!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.